Verhaal uit de praktijk

Met het vertellen van het verhaal van Bauke, wil ik aangeven hoe ik werk. Waarom ik het zo belangrijk vind om contact te houden met kandidaten die ik ooit geplaatst heb en nu in vaste dienst zijn. Ik blijf graag in contact met mensen die er nog niet aan toe zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, maar hun opties open willen houden.

 

Het verhaal van Bauke

Bauke ken ik al heel lang. In het begin van onze loopbaan werkten we voor hetzelfde bedrijf. Het bedrijf liep niet goed, dus we moesten daar allebei weg. Ik ging in de detachering werken. Bauke had veel affiniteit met techniek, maar had daar geen diploma´s voor. In 2004 heb ik hem ingeschreven bij het detacheringsbureau en heb ik hem de kans gegeven om opleidingen te volgen in de beveiligingstechniek. Na diverse banen bij mooie bedrijven, is hij in vaste dienst gegaan. Hij is opleidingen blijven volgen en is in de loop der jaren in functie gegroeid.

 

Contact blijven houden

Ik ben altijd sporadisch contact blijven houden, onder andere via Facebook door te reageren op berichten van hem en door hem een felicitatie te sturen op zijn verjaardag.
Vorig jaar mei belde hij mij, omdat het niet goed ging met het bedrijf waar hij werkte. Er zat een doorstart aan te komen en het was onzeker of hij mocht blijven. Dat was voor mij de aanzet om passende vacatures voor hem in de gaten te gaan houden.

``Denk aan de lange termijn, het kan je een baan opleveren waar je helemaal op je plek zit``

Veranderingen

De doorstart werd gemaakt en Bauke mocht blijven. Het bleef echter rommelen: hij kreeg een andere functie waar hij niet op zijn plek zat. Van werkvoorbereider werd hij service coördinator. De werkdruk nam toe en de sfeer nam af. Op dat punt vroeg hij mij om serieus op zoek te gaan naar ander werk.

 

Nieuwe passende baan

Als snel vond ik een bedrijf in Veenendaal. Tijdens het sollicitatiegesprek bleek dat er naast de klik op professioneel gebied, er een goede klik met de eigenaar was. Het was prachtig om te zien! Nadat de technische vakinhoudelijke zaken besproken waren, ging het als snel over overeenkomsten in de privé sfeer. Bauke is op 1 juli begonnen en gaat fluitend naar zijn werk toe.

 

Het hoeft niet vandaag, het hoeft niet morgen, maar wel bij Vandaag

Wil je opgenomen worden in mijn kandidatenbestand? Neem dan Vandaag nog contact met mij op.
Bel of app naar 06-14487332 of stuur een mailtje. Op werkdagen tot ben ik tot 22.00 bereikbaar, zodat je je kan oriënteren, zonder dat huidige werkgever daarvan op de hoogte is.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....