Specialisaties voor de Gekwalificeerde Elektromonteur

Als elektromonteur beschik je over praktische vaardigheden en de werkzaamheden zijn afwisselend. Het is een mooi beroep waarbij je de keus hebt om projectmonteur te worden of servicemonteur.
Als projectmonteur ga je enige tijd naar een vaste locatie om daar apparaten, schakelmateriaal, bedrading en elektromechanische installaties te onderhouden, repareren, installeren en te testen. Je weet per dag ongeveer waar je aan toe bent.
Als servicemonteur is dat anders. Je bent veel onderweg om onderhoud te plegen en reparaties uit te voeren. Je hebt hierbij veel contact met de klant. Daarom is het belangrijk dat je goed advies kan geven over de installatie en dat je er een en ander bij probeert te verkopen. Dat je commercieel bent. Als een servicemonteur iets zegt dan wordt het wel aangenomen en als een man in pak hetzelfde vertelt niet. Daarbij ben je al in gesprek met de klant, terwijl een verkoper veel meer moeite moet doen om contact te leggen. Het commerciële aspect is eigenlijk het grootste verschil in type monteur.

Als Ambitieuze Elektromonteur heb je veel mogelijkheden om je vakkennis uit te breiden.

Specialiseren in Brandmeldinstallaties

Zoals gezegd heb je als elektromonteur een mooi beroep. Het kan echter nog mooier worden als je je gaat specialiseren, bijvoorbeeld in BrandMeldInstallaties (BMI). Hierbij leer je alles over brand, brandveiligheid en brandmeldinstallaties. Hier is veel vraag naar. Hoe meer je je gaat specialiseren, hoe meer je waard wordt.
Veel werkgevers zijn bereid om je opleiding voor InstallatieDeskundige BrandmeldInstallaties (IDB) te betalen, op voorwaarde dat je bij hen als (service)monteur Brandmeldinstallaties aan het werk gaat. Daarnaast hebben deze bedrijven alle kennis en ervaring in huis om ervoor te zorgen dat je goed in je vak wordt. De werknemers werken meestal in een team, zodat er onderling kennis uitgewisseld kan worden.
Als je ambitieus bent, is er meestal de mogelijkheid om je verder te specialiseren.

ElektromonteurSpecialiseren in Camerabeveiliging

De markt voor camerabeveiliging groeit snel. Daarmee groeit de vraag naar gespecialiseerde monteurs. Ook in deze branche krijg je bij de meeste bedrijven de mogelijkheid om je te specialiseren.
Het installeren van camerabeveiligingssystemen betreft meer dan alleen de kabels op de juiste manier aansluiten, want dan werken de camera’s nog niet naar behoren. Ze moeten goed gericht en ingesteld worden en vaak is het nodig dat er extra apparatuur geïnstalleerd wordt.

Tijdens de opleiding leer je veel over analoge-, IP en megapixelcamera’s. Daarbij leer je hoe je de klant wegwijs maakt met de nieuwe apparatuur.
De markt van de camerabeveiliging is in beweging. Als je graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen, is dit wellicht een goede specialisatie voor jou.

Werkgevers investeren in goede werknemers. Welke opleiding ga jij doen?

Vacatures van Vandaag

Ik ben op zoek naar deze mensen die de ambitie hebben om zich te specialiseren in Brandmeldinstallaties of zich op Camerabeveiliging willen gaan richten. Gekwalificeerde Elektromonteurs die willen groeien, die door willen leren. Die er tijd en energie in willen steken om nóg beter te worden in hun vak.
Mijn opdrachtgevers verzorgen de opleidingen. Dit zijn korte trainingen van enkele dagen, veelal onder werktijd. Er zijn heel veel mogelijkheden.
Bekijk hier de Actuele Vacatures van Vandaag of er een geschikte baan voor je bij zit.
Zo niet, neem dan contact met mij op voor een afspraak of mail je CV naar mij.

 

Wat wil je?

Laat mij weten wat je wilt qua opleiding en qua werk. Wil je als servicemonteur werken, of ben je meer een projectmonteur. Tijdens ons gesprek wil ik er achter komen in welke functie jij het best functioneert en welke doorgroeimogelijkheden jij ambieert. Bij welk type werkgever jij het beste past en bij welk soort bedrijf. Ik zoek altijd de best passende baan, zodat zowel jij als de opdrachtgever op de korte, maar vooral op de lange termijn tevreden zijn.

Ken je een Ambitieuze Elektromonteur? Laat hem/ haar dan dit blog lezen.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....