Recruitment versus Zelf Solliciteren

Natuurlijk kun je zelf solliciteren. Het inschakelen van specialistische hulp kan je echter veel voordelen opleveren. Vandaar dat ik het zelf solliciteren voor je vergelijk met solliciteren via een Recruitment bureau.

 

Zelf solliciteren:

Je sollicitatiebrief komt meestal op de stapel bij een secretaresse of P&O op het bureau, waar de voorselectie plaatsvindt. Je directe leidinggevende, degene die bepaald of jij mogelijk geschikt bent voor de baan, komt hier doorgaans nog niet aan te pas.
Bij deze voorselectie wordt voornamelijk naar je hardskills gekeken: welke opleiding en werkervaring heb je. Wat is je leeftijd en zijn er verder zaken die er direct voor zorgen dat je als ‘niet interessant genoeg’ wordt beoordeeld.
Hier wordt de eerste selectie gemaakt of je doorgaat. Of je op de ja- of op de nee-stapel komt te liggen. Of je uitgenodigd wordt voor een gesprek of niet.

 

Voordeel Recruitment:

Recruitment bureaus hebben een groot netwerk. Ze verlagen de drempel voor je. Zij doen het vooronderzoek. Daarmee bedoel ik: Zij kennen je als persoon en weten wat je doelen zijn om naartoe te groeien.
Recruitment bureaus kennen je technische vaardigheden en zij kennen jou persoonlijk. Op basis daarvan wordt een selectie gemaakt van bedrijven die wellicht interessant voor je zijn. Daarbij wordt met name gelet op de cultuur binnen het bedrijf en de manier van werken van de opdrachtgever: wat past het beste bij jou.

Vandaag Engineering introduceert jou bij de opdrachtgever die bij je past. Het vergroot je kansen op een passende baan.

De Meerwaarde van Vandaag Engineering:

Aangezien je al bij mij op gesprek bent geweest, weet ik wat je wil, wat je kan en in wat voor functie en werkomgeving jij het beste tot je recht komt. Voordat ik jou naar een sollicitatiegesprek stuur, heb ik telefonisch overleg om de opdrachtgever te vertellen over jouw kwaliteiten. Over hoe jij als persoon in elkaar zit en waarom ik denk dat jij een goede kandidaat voor deze functie bent. Daarbij kan ik de vergelijking maken met eerdere kandidaten die ik bij deze opdrachtgever heb geplaatst. Hiermee geef ik aan wat voor ’n type persoon jij bent.

 

Hardskills

Uiteraard stel ik jou voor op basis van je hardskills, bij veel functies heb je bepaalde diploma’s nodig, maar ik kijk verder. Als ik een kandidaat geschikt acht die niet aan de hardskills voldoet, dan vraag ik in hoeverre daar een mouw aan te passen is. Ik geef een beschrijving van jou aan de opdrachtgever. Door het vertrouwen dat de opdrachtgever in Vandaag Engineering heeft, mag een kandidaat die ik voorstel meestal op gesprek komen.

 

Contact met de juiste persoonRecruitment

Daarbij heb ik direct contact met de leidinggevende van desbetreffende functie en niet met P&O. Dit zorgt ervoor dat we sneller kunnen schakelen. We kunnen meteen technisch de diepte in om uit te vinden wat de opdrachtgever precies zoekt, welke mogelijkheden er zijn. Pas als de kandidaat aangenomen wordt, komt P&O in beeld om de contracten in orde te maken. Dit werkt sneller en beter.

 

Discretie

Een ander voordeel is de discretie. Je huidige werkgever komt niet te weten dat je aan het solliciteren bent, zodat je in alle rust op zoek kan naar een baan die beter bij je past. Als je zelf gaat solliciteren, dan moet je de gegevens van je huidige werkgever opgeven. Het is een klein wereldje, je wilt niet dat het bedrijf waar je solliciteert besluit om naar je huidige opdrachtgever te bellen om te vragen wat voor ’n persoon je bent. Dat is erg vervelend als je huidige werkgever niet weet dat je uitkijkt naar een andere baan.

 

Ontzorgen

Je ambities zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook op de lange termijn blij bent met je baan. Ik houd rekening met je ambities. Doordat ik vooronderzoek doe, kom ik met 1 tot 3 werkgevers op de proppen waarmee je kennis kan maken. We gaan op gesprek waarbij ik de werkgever wijs op jouw sterke punten. Kortom: ik ontzorg jou. Ik ga van tevoren op zoek naar de juiste opdrachtgevers voor jou.
Daarnaast kan ik jou helpen als er bedrijven zijn waar jij graag zou willen werken.

 

Conclusie

Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je prima zelf op een functie solliciteren. Maar als je de kans wilt vergroten dat je aangenomen wordt voor een technische baan die goed bij jou en bij je wensen past, dan is het verstandig om Vandaag Engineering Recruitment in te schakelen. Ik help je graag.

Mail, App of bel mij Vandaag nog. Op werkdagen ben ik tot 22:00 uur voor jou bereikbaar op 06-14487332.

2 Reacties

op Recruitment versus Zelf Solliciteren.
 1. Farzad.Nemati
  |

  Ik wil graag meer weten over jullie.
  Groeten Farzad

  • Vandaag Engineering B.V.
   |

   Hoi Farzad,

   Bedankt voor je reactie!

   Graag vertel ik je meer over onze dienstverlening. Ik ben op werkdagen tot 22:00 uur bereikbaar voor je op 06-1448 7332.

   Hartelijke groet,

   Jeroen Rombouts

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....