Recruitment verhalen uit de praktijk deel 1

De term Recruitment is wel bekend. Maar wat doet een recruiter nou precies? Waarin zit de meerwaarde? Om dat duidelijk te maken, plaats ik een aantal blogs met verhalen uit de praktijk. Verhalen waarin mijn werkwijze naar voren komt.

“De meeste mensen die in mijn netwerk zitten ken ik al jaren. Dat geldt zowel voor kandidaten als voor opdrachtgevers. Ik zorg ervoor dat ik over beide partijen veel informatie heb. Van bedrijven ken ik de werkwijze, sfeer, wensen en de teams. Van werknemers ken ik naast hun achtergrond, werkgeschiedenis, opleidingsniveau hun wensen en kwaliteiten. Dit zorgt ervoor dat ik kandidaten met de juiste vacature kan matchen. Zelfs als ze op het eerste oog ongeschikt lijken.”

Het verhaal van Hans
Een mooi voorbeeld is het verhaal van Hans. “Hans heb ik voor het eerst gesproken in 2012, net nadat ik begonnen was met Vandaag Engineering. Hij zat in een ontslagronde bij zijn toenmalig werkgever, destijds de grootste installateur van Nederland. Dit bedrijf is helaas failliet gegaan. Het is mij toendertijd niet gelukt om Hans te plaatsen. Dat kwam met name door het hoge salarisniveau dat hij gewend was, dat maakte het lastig om een nieuwe werkomgeving voor hem te vinden.”

Recruitment is veel meer dan het plaatsen van advertenties: recruitment draait om je best doen voor je kandidaten en voor je opdrachtgevers.

Korte projecten
De jaren daarna is Hans via verschillende detacheringsbureaus en het UWV 3 jaar lang aan het lijntje gehouden. “Hij is van werkgever naar werkgever gehopt: een kort projectje hier en klusje daar. Ik ben altijd contact blijven houden via sociale media en af en toe hebben we gebeld.”

Van buiten naar binnen
Kortgeleden keerden de kansen. “Hans heeft jarenlang in de buitendienst gewerkt. Bij een beveiligingsbedrijf kreeg hij de mogelijkheid om naar binnen te groeien als service coördinator. Dat is uiteindelijk begin dit jaar ingezet, tot volle tevredenheid van Hans én de opdrachtgever.
Hans heeft het geduld gehad om te wachten op mij. Uiteindelijk deed zich deze kans voor en kon hij vanuit een bestaande baan overstappen naar een nieuwe baan. Een baan waar Hans zich thuis voelt en die aan zijn salariswensen voldoet.”

Wil jij ook een baan waarin jij je thuis voelt? Neem dan Vandaag nog contact met mij op.
Op werkdagen ben ik tot 22:00 uur bereikbaar op 06-14487332.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....