Recruitment verhalen uit de praktijk deel 2

In deze serie blogs met praktijkverhalen over recruitment geef ik een kijkje in de keuken van Vandaag Engineering. In deel 1 is het verhaal van Hans te lezen, die door geduld te hebben de baan heeft gevonden die bij hem past. In dit deel vertel ik het verhaal van Bob.

Het verhaal van Bob
Bob is een mooi voorbeeld van de meerwaarde van een recruiter. Een carrièreswitch is lastig zonder hulp als je niet de juiste papieren en ervaring hebt voor de vacatures. “Bob heeft jarenlang commerciële ervaring opgedaan. Gedurende 25-30 jaar heeft hij bij verschillende groothandels gewerkt binnen de techniek, van warmtepompen tot zonnepanelen en klimaatinstallaties. Hij voerde de commerciële trajecten uit.”

Gezond werken
Bob wilde meer naar een adviserende rol. Hij wilde stoppen met het soort werk dat hij altijd gedaan had: de harde sales waar je afgerekend wordt op targets die je moet halen. “Bob gaf aan dat hij wilde werken vanuit de gedachte dat duurzaamheid de toekomst heeft. De luchtkwaliteit in veel kantoorpanden is onvoldoende. Hij hoorde over een bepaald label die kantoorpanden moeten hebben om aan een ‘gezond werken klimaat’ te kunnen voldoen. Dat heeft hem getriggerd om zich meer richting advies te gaan richten.”

Op werkdagen ben ik tot 22.00 telefonisch bereikbaar voor jou, zodat je huidige werkgever niet op te hoogte hoeft te zijn van jouw carrièreplannen.

Carrièreswitch
Doordat Bob zijn wensen kenbaar maakte, kon ik dit soort functies voor hem in de gaten houden. “Na enige tijd heb ik een hele goede opdrachtgever voor hem gevonden die in duurzame energie zit. Ter uitbreiding van zijn bedrijf was deze opdrachtgever op zoek naar een adviseur om scans te maken van gebouwen. Deze metingen moet geanalyseerd en in een rapport verwerkt worden met een advies om het binnenklimaat te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen die in kantoorpanden werken last hebben van hoofdpijn en concentratieproblemen. Dit is voor een groot deel terug te voeren naar het klimaat in het pand.”

Energieprestatieadvies
Inmiddels is Bob begonnen als junior adviseur met een opleidingstraject waardoor hij doorgroeit tot volwaardig adviseur. “Hij is de opleiding voor EPA-U aan het volgen, waardoor hij gekwalificeerd wordt om energieprestatieadvies te geven voor kantoorpanden. Mooi om te zien hoe Bob op zijn bijna 50ste nog een carrièreswitch maakt. Hij heeft veel zelfstudie gedaan en zit vol energie. Na eerst aan de commerciële kant gewerkt te hebben, richt hij zich nu op de adviserende kant.” M.i. is dit een mooi voorbeeld van de meerwaarde van recruitment.

Wil jij een carrièreswitch maken? Neem dan Vandaag nog contact met mij op. Op werkdagen ben ik tot 22:00 uur bereikbaar op 06-14487332.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....