Opleidingen volgen naast je Baan

Opleidingen volgen naast je baan is op diverse manieren waardevol. Het helpt je enerzijds om bij te blijven in je vakgebied en anderzijds om je te ontwikkelen, zodat je kan groeien. Groeien door je te specialiseren of groeien door je kennis te verbreden.

 

Laatste Technische ontwikkelingen

Als je werkzaam bent in de techniek, dan ben je genoodzaakt om op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen en de meest recente wet- en regelgeving. Daarvoor zijn er verplichte certificaten, zoals de NEN1010 en NEN3140. Deze kennis dient up to date gehouden te worden door om de paar jaar een opfriscursus te volgen. Dit geldt met name voor monteurs en werkvoorbereiders.

Investering van tijd en energie

Je moet gemotiveerd zijn om bij- na- en omscholing te volgen, want het kost je tijd en energie. Een deel van de trainingen kun je onder werktijd volgen. Denk daarbij aan producttrainingen bij leveranciers van camerasystemen, klimaatbeheersing en gebouw gebonden installaties. Leveranciers nodigen vakspecialisten graag uit om uitleg te geven over de nieuwste producten. Op die manier kun je bij je klanten een goed en actueel advies geven over de laatste technische ontwikkelingen.

Verkooptraining

Wanneer je als monteur werkzaam bent in het service en onderhoud, is het waardevol om commerciële trainingen te volgen. Bijvoorbeeld: ´de monteur als ambassadeur.´ Hierbij leer je onder andere met ontevreden klanten omgaan en klachten af te handelen.
Daarnaast leer je hoe jij je technische achtergrond kan gebruiken om klanten gedegen advies te geven en producten te verkopen. Een stukje verkooptraining. Als monteur ben je namelijk al binnen en in gesprek met de klant. Je hebt al laten zien dat je kennis van zaken hebt, dus dan is het een kleine stap naar het verkopen van aanverwante producten. Indien nodig kun je meteen een afspraak met een verkoper regelen.

Door je kennis te vergroten, vergroot je je kansen.

Specialiseren of verbreden

Er zijn diverse deeltijd opleidingen die je naast je baan kan volgen en die je kans op promotie vergroten. Je kan jezelf specialiseren, bijvoorbeeld in elektrotechniek. Maar je kan je ook breder ontwikkelen door een opleiding te volgen die elektrotechniek combineert met werktuigbouwkunde of installatietechniek. Als je helemaal wilt omscholen binnen de techniek, zijn er diverse reguliere opleidingen variërend van MBO niveau 2 tot en met HBO of WO.

Opleidingen volgen naast je baanDe kosten van je opleiding

De tijd moet je zelf investeren, maar de kosten van een opleiding worden doorgaans bekostigd door je werkgever of door Vandaag Engineering. Als je via Vandaag Engineering een studie volgt, wordt er een studieovereenkomst opgesteld met een looptijd van 3 jaar. Hierin wordt vastgelegd dat Vandaag Engineering de volledige studie plus examen betaald. Mocht je na het behalen van je diploma binnen 3 jaar weggaan, dan wordt er een evenredig bedrag verrekend met je laatste salaris.
Het betalen van opleidingen gaat in samenspraak met de opdrachtgever. Als kandidaten voor het uitoefenen van een bepaalde functie een bepaald diploma moeten hebben, dan verzorgt Vandaag Engineering de opleiding. Op die manier zijn kandidaten beter inzetbaar, waardoor de kans op een passende baan vergroot wordt.

Je blijven ontwikkelen

Techniek verandert. Als je werkzaam bent in de techniek, dan is het belangrijk dat je blijft leren. Dat je op de hoogte blijft van de nieuwste technieken. Dat je je blijft ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om opleidingen te volgen naast je baan.

Wil je weten welke opleidingen interessant voor jou zijn om de kans op een passende baan te vergroten of in aanmerking te komen voor een andere functie? Neem dan contact met mij op, ik help je graag.
Mail, App of bel mij Vandaag nog. Op werkdagen ben ik tot 22:00 uur bereikbaar op 06-14487332.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....