Je carrière mogelijkheden in beeld door middel van loopbaan cirkels

In onderstaande afbeelding heb ik weergeven welke doorstroommogelijkheden je hebt. In elke cirkel staat een opleidingsniveau, zodat je van daaruit kunt bekijken welke wegen je kan bewandelen.

 

Doorleren vergroot je kansen

Allereerst is er de mogelijkheid om door te leren op een hoger opleidingsniveau of in een andere studierichting. Daarnaast zijn er heel veel cursussen en trainingen waarmee je vakkennis kan verbreden. Tot slot kun je je specialiseren op een bepaald gebied. Vergroten van je kennis vergroot je waarde, mits het aansluit op je basisstudie en de markt. Je kan je bijvoorbeeld specialiseren in de werking van cassettebandjes, maar dat zal jou waarschijnlijk niet veel waardevoller maken voor werkgevers. Door je vakkennis op peil te houden, de nieuwsberichten en de veranderingen in de markt in de gaten te houden, vind je vanzelf een waarde verhogende specialisatie.

Carrière maken

Naast de doorleer mogelijkheden, staan de carrière mogelijkheden weergegeven in het overzicht. Per opleidingsniveau staan de mogelijke functies weergegeven. Als uitgangspunt neem je je opleidingsniveau of je huidige functie. Door de nodige trainingen en opleidingen te volgen en de nodige werkervaring op te doen, kun je een cirkel naar buiten opschuiven of naar een andere functie binnen je cirkel  overstappen. Uiteraard kun je ook naar een kleinere cirkel overstappen, maar dit komt veel minder vaak voor.

Wat is jouw ambitie?

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit? Ben je binnen één cirkel gebleven, of beslaat je loopbaan tot nu toe meerdere cirkels. Je kan de cirkels gebruiken om inzichtelijk te maken welke weg je te bewandelen hebt om jouw ambities te bereiken. Welke stappen er genomen moeten worden, welke kennis en vaardigheden je nodig hebt. Lukt het om deze stappen te nemen bij je huidige werkgever? Of moet je op zoek gaan naar een bedrijf waar het wel mogelijk is om je ambitie waar te maken.

Loopbaan cirkels- vandaag-engineering.nl

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden die er voor jou zijn, neem dan contact met mij op. Ik help je graag om je ambities te bereiken.