Groeien naar een ‘binnenfunctie’, zowel met een MBO als met een HBO achtergrond

Ambieer jij een binnenfunctie? Hoe wil je goede tekeningen maken als je de werkvloer niet kent? Doe eerst ervaring op door in de buitendienst te werken. Een goede werkvoorbereider weet wat er bij de uitvoering komt kijken.

 

Veel technisch geschoolde mensen hebben als doel om op het bedrijfsbureau te komen. Ze ambiëren de binnenfunctie van werkvoorbereider, tekenaar, calculator of engineer om later wellicht door te groeien naar projectleider of projectmanager. Dat is een mooi streven. Herken jij je hierin?
Om deze functies optimaal in te kunnen vullen heb je echter een goede leerschool nodig. Een goede basis. Dat wil zeggen dat je het beste enige tijd praktijkervaring op kan doen, zodat je weet hoe het er buiten aan toe gaat. Hoe de installatiemonteurs en service- en onderhoudsmonteurs werken. In welke omgeving ze terecht komen. Zelf ervaren hoe lastig het is als de materialen niet op tijd besteld zijn of de verkeerde materialen geleverd worden.

BinnenfunctieVan buiten naar binnen

Ervaring opdoen in de buitendienst is een goede weg om uiteindelijk op het bedrijfsbureau optimaal op je plek te zitten. Het vergroot je kans op de baan die je graag wilt, die bij je past. Door deze route te kiezen, krijg je een duidelijk beeld hoe er door de monteurs en projectleiders gewerkt wordt.
Als je een elektrotechnische opleiding hebt afgerond en dit kan op MBO niveau 2, 3 of 4 en op HBO niveau zijn, adviseer ik steevast: ga eerst enkele maanden tot jaren buiten ervaring opdoen binnen de verschillende disciplines die er zijn.
Electrotechniek is heel breed. Je kan kiezen voor de woningbouw, de utiliteitsbouw, je kan je specialiseren in de beveiligingstechniek, in brandmeldinstallaties en in industriële automatisering. Denk daarbij aan de voedingsmiddelenindustrie. Er zijn talloze mogelijkheden om je te verbreden en te specialiseren binnen de elektrotechniek.

Op werkdagen ben ik tot 22.00 telefonisch bereikbaar voor jou, zodat je huidige werkgever niet op te hoogte hoeft te zijn van jouw carrièreplannen.

Piramide

In feite hebben alle ondernemingen een piramidevorm: stel je hebt 10 monteurs, dan zitten daar 1 of twee werkvoorbereiders op kantoor. Doorgaans ambieert de helft van de monteurs een baan als werkvoorbereider. Er zijn maar 2 plaatsen, dus als één van de werkvoorbereiders weggaat, dan heb je veel concurrentie. Daarbij zie je vaak dat bedrijven ervoor kiezen om een kandidaat van buitenaf aan te trekken. Dit maakt de kans op doorgroei binnen je huidige baan nóg kleiner.

Ruime ervaring

Dit zijn trajecten waarin ik de afgelopen jaren veelvuldig kandidaten heb begeleid. Mensen die bijvoorbeeld de stap willen maken van monteur naar werkvoorbereider en dat bij hun huidige werkgever niet voor elkaar kregen. Als we zo’n traject ingaan om de stap van buiten naar binnen te zetten, dan kan ik je daarin op een veilige en discrete manier begeleiden. Zonder dat je huidige werkgever daarvan op de hoogte is.

Maak gebruik van mijn kennis, ervaring en netwerk om de functie te bereiken die je graag wilt.

BinnenfunctieJij staat centraal

Laat mij jou helpen met het plannen en groeien in je werkloopbaan. Ik zet jou centraal en heb een grote groep opdrachtgevers waardoor de kans zal vergroten om jou de juiste stappen te laten maken. Vaak is er bijscholing nodig om de volgende stap te kunnen maken. Het opleidingsaanbod is groot. Ik begeleid je met het kiezen van de juiste opleidingen, trainingen en cursussen, zodat je je verder kan ontwikkelen.

Ben jij ambitieus en wil je dat ik jou help om je doelen te verwezenlijken? Mail mij: jouwtoekomst@vandaag-engineering.nl, bel of App mij: 06-14487332.
Ik begeleid je graag verder in je ‘van buiten naar binnen’ traject.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....