5 Tips als je van baan wilt veranderen

Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar een andere baan: de sfeer is veranderd, bijvoorbeeld na een reorganisatie, of doordat het niet klikt met bepaalde collega´s. Er zijn geen doorgroeimogelijkheden of er is geen ruimte voor bijscholing. Het bedrijf gaat verhuizen of heeft geen toekomst. Wat je reden ook is, als je het niet naar je zin hebt op je werk, dan vreet dat energie.

Denk je erover om van werkomgeving te veranderen of ben je gericht op zoek? Lees dan deze tips en ga voor de baan waar je wél zingend naartoe gaat.

 

1: Gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt

Vanuit een baan zoeken is doorgaans rustiger dan vanuit huis. Ik ga ervan uit dat je op zoek bent naar een baan waarin je erop vooruit gaat. Daarbij heb ik het voornamelijk over de sfeer in het bedrijf, je werkzaamheden en de groeimogelijkheden.
Als je weet dat je kans hebt op een baan die veel beter bij je past, dan is het werk in je huidige werkomgeving vaak nog enige tijd vol te houden.

Op werkdagen ben ik tot 22.00 telefonisch bereikbaar voor jou, zodat je huidige werkgever niet op te hoogte hoeft te zijn van jouw carrièreplannen.

2: Bekijk je arbeidsovereenkomst van je huidige baan

Als je gaat solliciteren, is het belangrijk om te weten hoe lang je opzegtermijn is. Daarnaast moet je weten of je een concurrentiebeding hebt en wat deze inhoudt. Zo kom je beslagen ten ijs.

 

3: Doe de CV scan, of laat je CV maken: het is gratis!

Om je kansen te vergroten op een baan die aan je wensen voldoet en waarin je je kwaliteiten naar voren komen, help ik je met het optimaliseren van je CV.
Heb je geen CV? Dan zorg ik dat je een effectieve CV krijgt. Helemaal gratis!
Vul hier je naam en E mailadres in.

 

4: Kijk kritisch naar de reden van verandering 

Een andere baan is niet altijd beter. Bekijk eerst eens of de reden dat je het niet naar je zin hebt op te lossen is met een gesprek. Weet je leidinggevende bijvoorbeeld dat je trainingen wilt volgen, zodat je up to date blijft in je vakgebied en door kan groeien? Is er een oplossing om beter om te gaan met collega’s waar het niet mee klikt? Weten ze dat je door wilt groeien naar een bepaalde functie?
Probeer eerst je ongenoegen in je huidige werkomgeving op te lossen. Werkt dit niet, bedenk dan wat je in je volgende baan graag zou willen en wat niet.

 

5: Ken je kracht

Hoe beter je aan kan geven wat je kan en hoe jij graag wilt werken, hoe groter de kans is dat je volgende baan bij je past. Welke werkzaamheden voer je graag uit? Heb je een specialisatie? Waarin heb je aanvullende trainingen gevolgd en welke trainingen zou je nog willen volgen? Werk je graag in een team of liever alleen? Ga je graag naar klanten? Wil je zelfstandig werken of werk je liever volgens heldere instructies? Wat doe je in je vrije tijd, wat zijn je hobby´s, doe je aan sport?
Al deze zaken bepalen wie jij bent en in welke baan jij je het prettigste voelt.

 

Heb je een technisch vakgebied en ben je op zoek naar een andere baan of denk je erover om van baan te wisselen? Neem dan contact met mij op voor een oriënterend gesprek. Op werkdagen ben ik tot 22.00 telefonisch voor jou bereikbaar.

Laat een reactie achter

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Het emailadres zal niet worden gepubliceerd.

Wachten....